Az év színe 2023: Viva magenta

A Pantone amerikai festékgyártó minden évben kihirdeti az év színét.

A Pantone színazonosító rendszert világszerte használják a textil és nyomdaiparban, így a 18-1750 számú Viva magentának elnevezett szín szerte a világon könnyen beazonosítható, kikeverhető árnyalat.

Viva Magenta: a Pantone nyilvánosságra hozta a 2023-as év színét

 Az ítészek szerint ez egy szokatlan szín, szokatlan időkre.

A vörös és ibolya keveréke a meleg és hideg színek között egyensúlyoz. A merész, vibráló vöröset a hideg, de erőteljes ibolyával párosítva egy lüktető, örömöt sugárzó izgalmas színt kapunk.

Akár divatra, sminkre vagy lakberendezésre gondolok, ez a szín figyelemkeltő, vibráló és merész, ami a világjárvány után felpezsdíti az életet.

A járvány után közvetlenül a nagyon mintás, élénk színek tették mozgalmassá az öltözködést és lakberendezést, most egyetlen szín is képes kifejezni mindazt az életörömet és azt a felszabadultságot, amit a feltűnő minták jelentettek.  

Az újrakezdéshez bátorságot nyújt, önkifejezésre inspirál ez a szín.  A természet ihlette Viva magenta gyönyörködtet, miközben mi is ihletet kapunk és illatot, képeket társítunk hozzá. Megmozgatja a fantáziánk, kísérletezésre, alkotásra ösztönöz.

Légy bátor, alkoss, teremts valami szokatlant, gyönyörűt! - üzeni Viva Magenta.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.