A világ legnagyobb szőnyege

A világ legnagyobb szőnyege

A szőnyeg, amely a legnagyobb a világon, 2,3 milliárd csomót tartalmaz.Mindannyian sokat gondolkozunk szőnyeg vásárlása alkalmával, hogy mennyire legyen hangsúlyos az új szőnyeg. Milyen méretű szőnyeg kerüljön a belső térbe. Domináns legyen-e ebben az enteriőrben, vagy csak kellemesen talp alá simuló.

A világ legnagyobb szőnyeg remekművének tervezésekor is, felmerültek ezek az általánosnak mondható kérdések.

A közelmúltban készült el a világ legnagyobb méretű szőnyeg alkotása. Ez a szőnyeg remekmű 2,3 milliárd csomóból áll, közel 6000 m2 nagyságú, teljes súlya 45 tonna, amiből 30 tonna gyapjú és 15 tonna gyapot.Néhány évvel ezelőtt még Maskati Quaboos Mecset szőnyeg műve büszkélkedhetett a világ legnagyobb szőnyege címmel. A megtisztelő cím új birtokosa az Egyesült Arab Emírségek tulajdonában lévő darab, melyet az alapító tiszteletére készítettek.A szőnyeg a Scherkate Farsch szőnyeggyártó cég 2 éves munkájának a gyümölcse. A szőnyeg alkotás tervezése 6 hónapot vett igénybe. A mintái csodálatosak, a klasszikus perzsaszőnyeg motívumvilága és az iszlám épületek inspirálták. A zöld és aranyszínű szőnyegen 3 medál látható, ami a mecset 3 imatermének 3 kupoláját jelképezi.

A szőnyeg elkészítésében 1000 különösen tehetséges szövőnő vett részt, 2 műszakos munkarendben, 2 éven keresztül. Khorasan tartomány Nishabour városához közeli 3 faluban 9 különálló szőnyegdarabot készítettek, melyet később illesztettek össze.A csodálatos szőnyeg remekmű magvalósításához 3 millió munkaórára volt szükség. A Scherkate Farsch specialistáinak további 3 hónapjába került a rekord méretű szőnyeg befejezése.Minden paraméterét tekintve tekintélyes és monumentális darabról van szó, és egy ilyen méretű darab elhelyezése sem egyszerű. 2 hónapos fáradtságos munka árán került végső helyére, az Abu Dhabiban található Al Nahyan Szultán mecsetjének imatermébe.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.